Volgens de specificatie mag de auto 1.270 kg geremde banden trekken. Alle benodigde informatie is te vinden op het kentekenbewijs. Op het kentekenbewijs staat de volgende informatie: het gewicht dat uw auto kan verminderen (werkelijk gewicht). Wat is het gewicht + draagvermogen van uw wegkantwagen? U kunt deze informatie ook vinden door het registratienummer op de website van KRW in te voeren. Of het leeggewicht + laadvermogen van het hele voertuig groter is dan 3.500 kg. Dan is een groot rijbewijs C of C1 vereist. Veel mensen denken dat ze zonder rijbewijs B op de verticale as kunnen rijden. Dit klopt niet, het heeft te maken met het totaalgewicht van de auto en de aanhanger.

Welk rijbewijs u nodig heeft voor uw aanhanger, caravan of oplegger hangt af van de maximaal toegestane kwaliteit. Dit is het gewicht langs de weg plus het maximale laadvermogen. Het maximaal toegestane gewicht van de aanhanger is bijvoorbeeld 750 kg. Als het gewicht van de aanhanger zelf 150 kg is (leeggewicht), kan dit de lading (laadvermogen) met 600 kg verhogen. Dit heeft dus niets te maken met het werkelijke gewicht.

Heb je een BE-rijbewijs? Dan mag je rijden: een aanhanger trekken tot 3.500 kg (leeggewicht + laadvermogen), onder bepaalde voorwaarden een aanhanger of oplegger trekken die zwaarder is dan 3.500 kg (leeggewicht + vast gewicht). Let op: De rijbewijsregels worden in 2013 gewijzigd. Behaalde u vóór 19 januari 2013 een BE-rijbewijs? Dan gelden er andere regels voor jou. U kunt elke aanhanger of oplegger gebruiken. Er is geen limiet aan het gewicht + laadvermogen. Zorg ervoor dat de trekhaak het gewicht kan dragen. Dit wordt de maximale ondersteuningsbelasting genoemd. Het moet groter zijn dan het gewicht en de belasting van de aanhanger. De maximale trekhaakbelasting staat vermeld in het kentekenbewijs of instructieboekje. Of op de website van de RDW.

Aanhangers zijn te vinden bij: http://www.a1aanhangwagens.nl/ en https://www.egbrink.nl/