Een nieuwe BMW, een nieuwe Volkswagen of een nieuwe Porsche. Voor veel nieuwe modellen moet je behoorlijk diep in de buidel tasten. Zeker als je voor bijvoorbeeld één van de Duitse premium automerken kiest, moet je vrij veel geld betalen voor deze auto.

Dat geldt niet alleen voor de aanschafprijs, maar ook voor de autoverzekering. Des te duurder de auto is, des te duurder het wordt om de auto te verzekeren. Autoverzekering vergelijken is daarom cruciaal als je jouw nieuwe (dure) auto wilt verzekeren.

Kies voor een WA volledig casco autoverzekering

Eigenlijk kun je in een dergelijke situatie maar één goede keuze maken: door te kiezen voor een volledig casco autoverzekering. Met een dergelijke verzekering heb je jouw auto tegen veel mogelijke schadegevallen verzekerd; ook krijg het hoogste bedrag terug indien jouw nieuwe auto onverhoopt total loss raakt.

Wil je een dure auto kopen die 2 á 3 jaar oud is? Ook dan is het aan te raden om te kiezen voor een WA volledig casco autoverzekering. Auto’s van 2 á 3 jaar oud vertegenwoordigen immers nog een behoorlijke waarde, waardoor je het beste voor een WA volledig casco autoverzekering kunt kiezen.

Kijk bij verschillende verzekeringsmaatschappijen

Hoe je nou de beste WA volledig casco autoverzekering voor jouw auto uit kunt kiezen? Dat doe je door een kijkje te nemen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen, zoals Proteq Autoverzekering. Elke maatschappij hanteert haar eigen regels, haar eigen voorwaarden én haar eigen tarieven. Het maken van een goed vergelijk is dus om meerdere redenen absoluut aan te raden.

Jonge bestuurder

Wil jij een dure auto kopen terwijl je nog relatief jong bent? Dan kan het al helemaal lastig worden om deze auto voor een scherpe prijs te verzekeren. In dat geval is het mogelijk interessant om de auto op naam van jouw ouders te verzekeren. Nadeel daarvan is echter dat jij geen schadevrije jaren op kunt bouwen. Denk hier dus over na en vraag eventueel om advies aan een specialist.

Moraal van het verhaal: maak een goed vergelijk en kies altijd voor een WA volledig casco autoverzekering. Dat zijn de twee belangrijkste tips die gegeven kunnen worden.