Elektrische auto’s je ziet ze steeds meer. Er zijn inmiddels al een stuk meer varianten bij gekomen. Maar wat denk jij, zal dit de nieuwe toekomst zijn? Je leest het hier.  

 

Beter voor het milieu 

Inmiddels zijn er verschillende soorten elektrische auto’s zoals de Skoda enyaq of de Volkswagen ID3 en er komen steeds meer bij. Als we kijken naar het milieu is elektrisch rijden een stuk beter. Zo heeft het een stuk minder co2 uitstoot en is het minder schadelijk voor het menselijk lichaam. In dit opzicht zou het dus een verbetering zijn als elektrisch rijden de nieuwe toekomst wordt.  

 

Oplaadpalen is een probleem  

Nou is elektrisch rijden ook een stuk goedkoper, omdat je niet meer zoveel geld kwijt bent aan benzine. Een elektrische auto moet je opladen bij een oplaadpaal. Het enige probleem waar we nu nog mee zitten is dat er lang niet genoeg van die palen zijn. Zo kun je dus niet even snel stoppen om de auto op te laden, maar moet je ver van tevoren inplannen waar je dit kunt doen. Daarnaast duurt het erg lang om je auto op te laden dus dat is ook niet even handig. Je kan er wel voor kiezen om een oplaadpaal bij jou op de oprit te krijgen, maar dit kost dan ook wel weer wat. Je bent dus voordeliger uit wat betreft benzine, maar de aanschaf van een laadpaal is wel een investering. Willen we elektrisch rijden de nieuwe toekomst maken, moeten er dus wel een hoop nieuwe laadpalen bij komen.  

 

Lang niet voor iedereen geschikt 

Zoals al aangeven, moet een elektrische auto worden opgeladen. Dit kan erg lang duren. Om de gehele auto op te laden ben je soms wel 8 tot 16 uur verder. Nu heb je snelle laadpalen en normale, maar ook bij de snelle duurt het maximaal 6 uur. Rijd je dus alleen maar lange afstanden is een elektrische auto niet voor jouw geschikt. Het is ook niet de bedoeling dat je dagen langer onderweg bent, omdat je je auto moet opladen. In dit opzicht in dit dus niet de nieuwe toekomst en moet hier eerst wat aan veranderen voordat iedereen elektrisch zou kunnen rijden.